KADETI Z NOVIMA DVEMA ZMAGAMA SAMI NA PRVEM MESTU “A” LIGE ZAHOD

Naši fantje so se 18. 2., z dobro popotnico prejšnjih turnirjev, samozavestno odpravili v Kamnik, kjer sta jih čakali dve zelo pomembni tekmi v boju za končno uvrstitev.Prvo tekmo so igrali proti vrstnikom iz Brezovice, ki so do sedaj poleg nas še edina neporažena ekipa v naši skupini.

Že na ogrevanju je bilo čutiti pomembnost tekme in velik tekmovalni naboj, ki lahko delno odloča o prvem mestu v skupini. Odbojkarji Brezovice so začeli bolje in si hitro priigrali prednost. Trener naših fantov je kaj kmalu porabil obe minuti odmorain šele po drugi so se fantje zbrali in začeli hitro topiti prednost Brezovice. Pri rezultatu 20:20 je naša ekipa uporabila svoje najmočnejše orožje – servis. David Turk je z zanesljivim in kvalitetnim servisom ekipo popeljal do neulovljive prednosti in tako je prvi set pripadel Kostanjevici.V drugem setu so naši fantje začeli bistveno bolje in si tako priigrali prednost, ki se je iz točke v točko le še  večala. S silovitimi servisi in dobrim blokom smo si ustvarili neulovljivo prednost 24:16, ki bi lahko kaj hitro postala ulovljiva, saj so se fantje prezgodaj veselili, odbojkarji Brezovice so z dobrim servisom hitro zmanjševali prednost. Po minuti odmora so naši fantje strnili vrste in zmagali z rezultatom 25:22 ter tako slavili zelo pomembno zmago.

Časa za proslavljanje praktično ni bilo, saj je fante takoj čakala še ena zahtevna tekma proti večnim rivalom iz Žužemberka, s katerimi so se pomerili že v letošnji sezoni, in sicer v kvalifikacijah ter dvakrat zelo tesno izgubili. Motivirani, da ne nadaljujejo z negativnim nizom, so se ponovno uspeli motivirati, a takoj na začetku prvega seta doživeli “hladen tuš” ,saj so odbojkarji Žužemberka ekspresno povedli z rezultatom 15:7. Naši fantje so se počasi začeli sestavljati in loviti prednost. Pokazalo se je, da je bila pridobljena prednost Žužemberka ter tudi nerazumljive sodniške odločitve prevelik zalogaj za odbojkarje Kostanjevice. Tako je prvi niz romal v roke Žužemberka. To pa ni ustavilo odbojkarjev Kostanjevice. Prav sodniške odločitve so jim dale dodaten zagon in tako so silovito odprli 2 set in povedli z rezultatom 5:0. Skozi celoten 2 set so odbojkarji Kostanjevice nadzorovali potek niza in ga suvereno pripeljali v svojo korist. V odločilnem 3 nizu sta se ekipi stalno izmenjavali v vodstvu. Na polovici niza, ko sta ekipi menjali strani, so odbojkarji Kostanjevice imeli minimalno prednost 8:7. Z odličnim blokom in zanesljivim servisom so Kostanjevičani še enkrat več pokazali, da so iz pravega testa in set ter tekmo pripeljali v svojo korist.

 

Naši fantje so tako do sedaj zbrali 12 točk(6 zmag) in so poleg Maribora v drugi skupini še edina neporažena skupina v tekmovanju Kadetov.

Boj za nove točke se nadaljuje 11.3. na Brezovici. Navijači vljudno vabljeni.