KADETI POTRDILI NAJMANJ DRUGO MESTO V “A” LIGI, MALI ODBOJKARJI IZGUBILI V KOČEVJU

MALI ODBOJKARJI

KADETI: 11. 3. 2018 se je na Brezovici pri Ljubljani odvijal 5 turnir A lige, ki je napovedoval derbi med vodilnima ekipama A lige – Kostanjevico ter Brezovico. Še predenj je do te tekme prišlo, sta se odvili dve tekmi. V prvi tekmi dneva je Brezovica po slabem začetku izgubila prvi set proti odbojkarjem Kranja in kazalo je na presenečenje. Vendar so Brezovčani v 2 ter 3 setu strnili svoje vrste in tekmo pripeljali v svojo korist.

V drugi tekmi dneva med odbojkarji Kranja ter našimi fanti je bilo veliko tekmovalnega naboja. Kranjčani so nujno potrebovali zmago, če so lahko še upali na vsaj 4 mesto, ki še vodi v polfinale, medtem ko so Kostanjevičani nujno potrebovali zmago za potrditev vsaj 2 mesta v A ligi. Tekma se je začela izenačeno, saj ni nobeni ekipi uspelo pobegniti za več kot 2 točki. Nato so odbojkarji Kostanjevice pritisnili na plin in si z dobrimi servisi ter posledično suverenimi napadi zagotovili neulovljivo prednost in set pripeljali mirno do konca. V drugem setu je bila zgodba podobna, Kranjčani se niso predajali in igrali izjemno borbeno, vendar to ni zadostovalo za naše odbojkarje, ki so tudi drugi niz pripeljali v svojo korist.
Malo utrujeni, so se odbojkarji Kostanjevice zavedali, da časa za počitek praktično ni, in takoj jih je že čakala tekma z domačini iz Brezovice. Tako kot v polju, je tudi na tribuni potekal izjemen boj med navijači, in priča smo bili pravemu navijaškemu vzdušju kot se za derbi spodobi. Tekmo so bolje odprli Brezovčani in prednost nekaj točk zadržali do konca niza in tako dobili prvi niz. Odbojkarji Kostanjevice, ki jim proti ekipi Brezovice ni najbolj delovalo njihovo najmočnejše orožje – servis, niso ponovili napake iz 1. seta, ter 2. set začeli boljše ter bili vseskozi rezultatsko skupaj z Brezovico. V sredini 2 seta je popustila zbranost na sprejemu, kar se je odsevalo v slabših napadalnih akcijah, kar so odbojkarji Brezovice s pridom izkoriščali. Proti koncu seta se odbojkarji Kostanjevice še vedno niso predali in se ponovno z dobrimi servisi ter blok-obrambo približali na rezultat 20-23, vendar so odbojkarji Brezovice set pripeljali v svojo korist in tako zmagali.
Naše fante 25. 3. 2018 čaka še zadnji turnir v Kranju, kjer se bodo pomerili z vrstniki iz Kanala ter Žužemberka. V primeru, da bodo fantje na obeh tekmah uspešni, si bodo zagotovili 1 mesto, kar bi bila odlična popotnica za nadaljevanje prvenstva.
Še enkrat zahvala našim zvestim navijačem, ki nas spremljajo na gostovanjih in nas bodrijo na vsakem koraku.

MALA ODBOJKA: V soboto, 10. 3. 2018, so mali odbojkarji odigrali svoj tretji turnir, kjer so bili manj uspešni, kot na zadnjem turnirju v Kostanjevici. Od njih so bili boljši Ljubljana volley in Žirovnica. S tem so naši mali odbojkarji zaključili tekmovanja. Čaka jih še nekaj prijateljskih tekem.