KADETI NA VRHU “A” LIGE, AKTIVNI TUDI MALI ODBOJKARJI IN ODBOJKARICE

Mali odbojkarji so v soboto, 27. 1. 2018, odigrali turnir v domači dvorani in se z dvema zmagama ter enim porazom uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Premagali so ekipo Krke in ACH Zmajčke, boljši od naših so bili odbojkarji iz Kočevja.

Igralke male odbojke so zadnji turnir predtekmovanja igrale v Logatcu z vodilnima ekipa in obe srečanji izgubile. S štirimi zmagami in štirimi porazi so osvojile končno tretje mesto v skupini.

V nedeljo, 28. 1. 2018, je potekal 2 turnir A lige. Domačini iz Kostanjevice so na turnir prišli z odlično popotnico iz 1 turnirja, kjer so pred svojimi navijači  zmagali obe tekmi. Visoko motivirani, da tudi na 2 turnirju osvojijo dve zmagi, so silovito odprli tekmo z gosti iz Kamnika ter že na začetku ustvarili neulovljivo prednost, ter set dobili z rezultatom 25:11. Ponovno je odlično deloval servis ter suverenost v napadalnih akcijah. V drugem setu so odbojkarji Kamnika zaigrali bistveno bolje, v ekipi domačih pa so se prikradle napak, tudi na servisu. Izenačen boj je potekal do zadnje točke. Domačini  bi lahko pri rezultatu 23:19 set mirno pripeljali do konca, vendar so z lastnimi napakami dovolili, da so se Kamničani prebudili in set dobili v svojo korist. V 3 setu smo gledali ponovno popolno prevlado Kostanjevice, kjer so si z dobrini servisi ter blokom zagotovili prednost 10:1 in set mirno pripeljali do konca.

V 2 tekmi je OK Salonit premagal OK Calcit volley.  Po začetni nervozi so odbojkarji iz Kanala spreobrnil rezultat v svojo korist in slavili z 2:0.

V zadnji tekmi dneva so se pomerili odbojkarji Salonita ter Kostanjevice. Ob bučni podpori navijačev so domači odlično odprli tekmo. V nadaljevanju tekme so se odbojkarji Salonita izjemno borili in niso dovolili domačim, da bi povedli za več kot 3-4 točke. V zaključku obeh nizov so bili Kostanjevičani bolj zbrani ter zmagal iz rezultatom 2:0.

Po dveh odigranih krogih imajo odbojkarji Kostanjevice polni izkupiček 8 točk in tako vodijo na lestvici A lige, kar je odličen obet za nadaljevanje prvenstva.

Naslednja tekmo bodo odigrali 18.2 v Kamniku.