O klubu

OK Kostanjevica je bil ustanovljen avgusta 2006. Z ekipama starejših dečkov in malčkov smo v sezoni 2006/2007 prvič tekmovali v državni ligi.

Naše glavno vodilo ob ustanovitvi odbojkarskega kluba je bila ponuditi otrokom dodatno vadbo v določenem športu v takrat novi občini Kostanjevica na Krki.

Izbira športa je bila nedvomno pravilna, odbojka je šport, ki ga lahko igrajo vsi, je dinamičen, atraktiven in zato privlačen. Tudi infrastruktura, ki jo imamo, je primerna za igranje odbojke v dvorani in na mivki. Otroci so se odzvali v velikem številu, redno trenirajo, tekmujejo v različnih ligah, odbojko igrajo tudi v prostem času posebej poleti. Pogoji za igranje skozi vse leto so idealni, saj imamo v Kostanjevici poleg dvoranske odbojke kar štiri igrišča za odbojko na mivki, ki se lahko igra od aprila do oktobra.

Razumeli in podprli so nas različni sponzorji, starši, finančno pa nam stoji ob strani tudi občina Kostanjevica na Krki, ki pokrije velik del financiranja odbojkarskega kluba. Tudi brez sodelovanja s šolo ne bi šlo. Redno vzdržujejo telovadnico, ki so jo v namen odbojke še dodatno posodobili, treningi in tekme nemoteno potekajo v času, ki je za odbojkarje najbolj primeren. V sklopu športnega centra sta bili zgrajeni dve igrišči za odbojko na mivki.

Tako je odbojka postala skupni imenovalec za različne organizacije in posameznike, odbojkarski klub Kostanjevica na Krki pa dobiva nove dimenzije.