KADETI PO DVEH ZMAGAH PRVI V “A” LIGI ZAHOD

V nedeljo, 21.1.2018, se je v Kostanjevici na Krki odvijal 1. turnir A lige za kadete, kjer so se pomerili domačini iz Kostanjevice, odbojkarji OK Triglav Kranj in Calcit Volley iz Kamnika.

Na prvi tekmi med domačini in odbojkarji iz Kranja, se je od samega začetka videlo, da sta obe ekipi visoko motivirani, da pridejo do prve zmage v A ligi.  Domačini so začeli odločno in takoj povedli z rezultatom 3:0, gostujoči strateg je bil takoj primoran vzeti minuto odmora. Domačini so nadaljevali s silovitim tempom in bili suvereni v vseh elementih odbojkarske igre. Visok nivo igre so držali skozi oba seta in tako slavili z 2:0. V drugi tekmi med Calcit Volley in Triglav Kranj so slavili odbojkarji iz Kamnika, čeprav  v obeh setih ni kazalo tako, saj so odbojkarji iz Triglava že krepko vodili, ampak je Kamničanom uspelo preobrniti izid in slaviti z 2:0.

V zadnji tekmi dneva med domačini ter odbojkarji iz Kamnika se je pričakoval tesen obračun. Vendar na veselje domačih igralcev in njihovih navijačev, ki so se zbrali v lepem številu, temu ni bilo tako. Odbojkarji Kostanjevice so namreč v 1. setu popolnoma prevladali na igrišču in si z dobrimi servisi zelo kmalu zagotovili neulovljivo prednost in prvi set dobili z rezultatom 25:10. V drugem setu so Kamniški odbojkarji popravili svoj sprejem in igra je postala malo bolj uravnotežena. Vendar so domačini, sicer malo kasneje, ponovno pobegnili kamniškim odbojkarjem in slavili tudi v drugem nizu in se tako veselili dveh zmag.

Fante naslednjo nedeljo, 28.1.2018, ponovno čaka turnir v Kostanjevici. Odbojkarji obljubljajo, da se bodo potrudili, da zmage ostanejo doma, navijače pa vabijo, da se zberete v čim večjem številu.

 

Trener: Jernej Tomazin