KADETI PRVI V DRŽAVI PO REDNEM DELU TEKMOVANJA, DEKLICE V NADALJNJE TEKMOVANJE

Naši kostanjeviški kadeti nadaljuje izjemno serijo turnirjev v A ligi. V nedeljo, 25. 3. 2018, so tekmovali v Kranju na zadnjem turnirju A lige, kjer so potrebovali 2 zmagi proti vedno neugodnim igralcem iz Žužemberka ter borbenim igralcem iz Kanala. Z dvema zmagama bi skočili na sam vrh razpredelnice, in to jim je tudi uspelo!

V prvi tekmi proti Žužemberku so naši fantje silovito odprli tekmo in si z kvalitetnimi servisi nasprotnika oddaljili od mreže in tako bistveno lažje prihajali do napadalnih akcij v katerih so bili suvereni. Prednost se je iz točke v točko večala in naši fantje niso popuščali, tako da so prvi set gladko pripeljali v svojo korist (25:15). V drugem setu se odbojkarji Žužemberka niso predali, ravno nasprotno – zaigrali so veliko bolje, medtem ko so naši fantje “zaspali” na rezultatu iz prvega seta. Z nekaterimi menjavami so spremenili način igre in tako povzročili nemalo težav naši ekipi. Pri rezultatu 18:10 je malokdo verjel, da lahko Kostanjevičanom uspe preobrat, vendar se je nivo igre dvigoval iz točke v točko in kmalu so odbojkarji Kostanjevice ujeli vrstnike iz Žužemberka in prešli v prednost 24:22 in zdelo se je, da bo tudi drugi set romal v roke naših fantov. Vendar temu ni bilo tako, borbeni Žužemberčani so z nekaj prvovrstnimi obrambami set obrnili v svojo korist. Nepričakovan poraz v 2 setu naših fantov ni strl, dal jim je vnovičen zagon in tako so 3 set pripeljali v svojo korist in tekmo zmagali z 2:1.

Časa za počitek ni bilo, saj je naše fante čakala tekma z odbojkarji iz Kanala, ki je odločala ali bodo Kostanjevičani v polfinale vstopili iz 1. ali iz 2. mesta. Za 1. mesto so potrebovali gladko zmago nad Kanalci in to tudi dosegli. Začetek 1 seta je napovedoval ogorčen boj med ekipama, saj so tudi odbojkarji Kanala krvavo potrebovali zmago. Ekipi sta osvajali točko za točko in nobena od ekip si ni uspela priboriti večjo prednost. Bolj ko se je set bližal koncu bolj suvereni v blok-obrambi so postajali naši fantje in ravno zato so dobili prvi set. V 2. setu je našim fantom uspel manjši pobeg in priigrano prednost so obdržali skozi celotni set, ki so ga mirno pripeljali v svojo korist in si tako premierno priigrali prvo mesto v A ligi, ki jim daje dodatni zagon za naslednji turnir, ki bo 13.5.

Pohvaliti velja prav vsakega člana ekipe, saj so s skupnimi močmi in izjemno energijo pokazali, da so sposobni letos poseči po najvišjih mestih.

Ponovno velja omeniti naše zveste navijače, ki so nas tudi sedaj spremljali v Kranju in prispevali levji delež h končnemu uspehu.

MLAJŠE DEKLICE

Mlajše deklice so uspešno nadaljevale tekmovanja v borbi za mesta. V soboto, 24. 3. 2018, so v Ljubljani z dvema zmagama in enim porazom osvojile drugo mesto in se uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

Rezultati:

Kostanjevica na Krki : Kostak Elmont            2:0

Kostanjevica na Krki : Krim PIRNAR doors I   0:2

Kostanjevica na Krki : VolleyballLjubljana I   2:0

Našo ekipo so sestavljale: Hana Tršinar, Nika Pirc, Alina Polovič, Ema Zagorc, Iva Tomšič, Mia Šešet, Nuša Zaman Jelenič, Neža Zaman Jelenič, Živa Drmaž