KAR ŠEST NAŠIH V REPREZENTANCI DOLENJSKE

regija 2016

V Športni dvorani Planina v Kranju je potekal letošnji dvodnevni turnir regijskih reprezentanc v kategoriji starejših deklic in dečkov. Na njem je že tradicionalno nastopilo po 6 reprezentanc iz Gorenjske, Dolenjske, Primorske, Štajerske s Pomurjem, Koroške in Savinjske ter Ljubljane.
Ekipo dečkov Dolenjske so zastopali tudi trije igralci OK Kostanjevica na Krki, Uroš Štefanič, Tim Strajnar in Lovro Jarkovič. Ekipa je v skupinskem delu zasedla 2. mesto in se uvrstila v polfinale, kjer je klonila proti ekipi Štajerske s Pomurjem. V tekmi za tretje mesto so Dolenjci slavili z 2:1 proti Ljubljani in zasedli končno 3. mesto. Igralci OK Kostanjevica so igrali pomembno vlogo v ekipi Dolenjske, še posebej velja izpostaviti Uroša Štefaniča, ki je osvojil veliko atraktivnih točk in v veliki meri pripomogel h končnemu tretjemu mestu.
Ravno tako so ekipo deklic Dolenjske zastopale naše igralke Janja Lenič, Pia Urbanč in Sara Pacek, ki v tem delu sezone igrajo za POK Krško. Dekleta so v skupini izgubila srečanja z ekipo Štajerske in Pomurja z 2:0 ter ekipo Ljubljana z 2:1. V tekmi za peto mesto so bile Dolenjke boljše od ekipe koroško – celjske regije z 2:0. Janja je odigrala vsa srečanja, pomembno vlogo pa sta v ekipi imeli tudi Pia in Sara.